IMG_3008
 

Ik weet hoe irritant het is, daarom geef ik zwangere dames slechts één advies: mocht het zover komen kies voor een mannelijke gynaecoloog. Als je een vrouwelijke gynaecoloog prefereert doe je dat óf uit religieuze overwegingen óf vanwege het delen van het geslacht. Dat laatste is een grove inschattingsfout.
Een vrouwelijke arts draagt inderdaad een vagina en met een beetje geluk heeft ze zelf kinderen gebaard. Maar dat betekent niet automatisch dat ze jou some slack gaat cutten. Dat is een typisch vrouwendingetje: elkaar weinig gunnen. Jaloezie, tegengestelde belangen en venijn tieren welig onder het wij-gevoel. Niks saamhorigheid. Ik heb geleden, dus jij ook.
Zo werkt het mannenstelsel niet. Het feit dat de man een penis heeft is juist een voordeel… Waarom zou een volwassen vrouw meer verstand hebben van vagina’s als ze, enkele uitzonderingen daargelaten, juist vaker een piemel in de hand heeft gehad?
 
De mannelijke gynaecoloog die mij tijdens mijn tweede zwangerschap hielp was berucht. Het was geen doetje en stond bekend om z’n nogal lompe manier van communiceren. Zelfs de verpleging sprak er schande van. Lees meer…